DUBAI – El parc d’atraccions dels adults.

Dubai és un dels set emirats que formen part del Emirats Àrabs Unit i ha emergit amb força els últims 10 anys com un dels destins de moda.

Situats al Golf Pèrsic, la trobada de petroli (el 1958 a Abu Dhabi i al 1966 a Dubai) ha convertit els Emirats Àrabs, una pila de petits emirats pobres i dedicats a las pesca i al cultiu de la perla en un dels països més rics del món, ple de construccions futuristes i gratacels.

Dels set emirats, el de Dubai ha sigut qui ha capitanejat aquesta aposta pel canvi de model, considerant que ara que tenen petroli, el que tenen que fer és construir una megalòpolis futurista dedicada al turisme, que atregui suficients viatgers per fer-la rentable quan l’or negre s’acabi.


Quan veus fotos antigues de Dubai, de fa poc més de 20 anys, t’adones que el canvi és esfereïdor. On només hi havia un desert, ara hi ha un conglomerat de gratacels que posa els pels de punta. La política constructora que han utilitzat per fer el canvi de model ha estat la de “i nosaltres mes”. Així, no és estrany trobar-se a Dubai, el Hotel més luxós del món, l’edifici més alt, el Centre Comercial més gran o l’Aquari amb més metre cúbics d’aigua.

Va haver un moment, on el 25% de les grues del món es trobaven a Dubai. Els millors estudis d’arquitectes signaven els edificis més impressionants, resultat d’un pressupost il.limitat i mà d’obra qualificada, sobretot del món de la construcció emigrava en massa, a la recerca dels excel.lents sous que els xeics àrabs estaven disposats a pagar.

El model però, sembla lluny de ser sostenible. Entre altres coses, perquè Dubai no té tantes reserves de petroli com altres països del golf. Ni tan sols, tantes com Abu Dhabi, un altre dels set emirats. De fet, la crisi a partir del 2008 va afectar severament l’economia dubaití i molts dels grans projectes es van haver d’aturar. Fins i tot, Abu Dhabi va haver de rescatar econòmicament Dubai, fet que va fer que la seva construcció emblemàtica, l’edifici més alt del món, passes a anomenar-se Burj Khalifa, en honor del Khalifa d’Abu Dhabi.

COM ARRIBAR A DUBAI. ALLOTJAMENT.

Dubai és un destí en expansió, de manera que les grans companyies d’aviació hi arriben.  Es poden aconseguir vols per menys de 500 euros. Fins i tot, ara, hi vola almenys una companyia de baix cost, la turca Fly Pegasus, amb vols des de Barcelona, fent escala a Istambul, amb preus molt assequibles.

EL moderníssim metro de Dubai, que funciona de forma automàtica, sense maquinistes, arriba fins l’aeroport de Dubai. Els taxis, no son gens cars.

Allotjar-se a Dubai no és car si busques l’allotjament amb un cert temps. Sobretot si no pretens allotjar-te en algun dels superluxosos hotels com el Burj al Arab (diuen que l’únic set estrelles del món) o l’Armani hotel (al gratacel del Burj Khalifa). Trobar hotels de 4 i 5 estrelles o apartaments per menys de 70 euros la nit és fàcil amb qualsevol buscador d’internet.

Imatge

QUÈ VISITAR

Qui vagi a Dubai esperant grans monuments, antics  jaciments arqueològics o grans museus, s’equivoca de destí. A Dubai s’hi va per veure grans edificis, per al.lucinar amb els immensos centres comercials, per esquiar en la més gran pista d’esquí coberta del món o gaudir d’algún dels increïbles parcs aquàtics.

Per desplaçar-te entre els diversos punts d’interès, cal usar el metro (que corre paral.lel a la ribera marítima), el monorail (que et porta al hotel Atlantis de Palm, on hi ha l’Aquaventue Waterpark) o sovint, el taxi (que té un cost asumible).

ESQUÍ AL MALL OF THE EMIRATES.

Si. És possible esquiar en una pista indoor, mentre a l’exterior hi ha 40 graus a l’ombra. Per  això s’ha construït una pista coberta amb telesella inclòs a dins del centre comercial Mall of the Emirates.

Imatge

IBN BATTUTA MALL

Dels molt centres comercials que hi ha a Dubai, tots immensos, el que ens va agradar més va ser aquest.  Aquest Mall està inspirat en els grans viatges que va fer aquest viatger de l’edat mitjana. Així hi ha zones dedicades a Pèrsia, Egipte, Xina o la Índia, que semblen que el transportin a aquests indrets.

Imatge

AQUAVENTURE

L’hotel Atlantis the Palm està situat al final del conjunt d’illes artificials en forma de Palmera que han construït guanyant terreny al mar. Només per això ja valdria la pena acostar-s’hi. Però a més, es pot gaudir del preciós parc aquàtic Aquaventure, on vam veure algunes de les atraccions més increïbles que es poden trobar en un parc aquàtic, com un descens en tobogàn gairebé vertical des de dalt d’un zigurat, fins a alguns togogans que enlloc de baixar, pugen, empesos per la força de l’aigua.

A l’hotel Atlantis hi ha una altre atracció, l’aquari The Lost Chambers, que no vam visitar.

DUBAI MALL

El Dubai Mall és el centre comercial més gran del món. Té més de 1200 botigues.  Però el que més ens va impressionar va ser l’immens aquari que es pot visitar lliurement i la enorme pista de patinatge de dimensions olímpiques.

 Imatge

BURJ KHALIFA

És l’edifici més gran del món amb 828 metres d’altura i 160 plantes. Un autèntic colós, que gairebé triplica en alçada a l’Empire State Building. Es va començar a construir el 2004 i es va inaugurar el 2010. Part de l’edifici és un hotel de luxe, l’Armani, del famós dissenyador. Part, son oficines. I part, habitatges. Es pot pujar a l’observatori  des d’on es veuen unes vistes realment espectaculars.

Al peu del Burj Khalifa hi ha les fons més grans del món, que a la nit dansen al ritme de la música. Estan inspirades en les fonts de l’Hotel Bellagio de Las Vegas, però son molt més grans.

Imatge

BARRI DE BASKARIYA, VELL DUBAI I DUBAI CREEK.

Ben poc n’ha quedat de la vila de pescadors que era  Dubai fa 50 anys. L´únic que en quedar és l’antic barri de Baskariya. A pocs quilòmetres de tants gratacels, es interessant perdre’s una tarda per aquest petit barri, ple d’edificis antics.

Al vell Dubai hi ha també un petit barri jindú, amb alguns temples que semblen transportats des de Mumbai.

Es interessant també donar una volta pel Dubai Creek, una llengua de mar que entra terra endins com si es tractés d’un riu. Hi ha grans barcasses que l’atravessen, i d’altres, que s’endinsen terra endins fins a Rhas Al Khor.

HOTEL BURJ AL ARAB

És un dels símbols de Dubai. És conegut per ser l’únic hotel de set estrelles del món i la veritat és que és realment impressionant tant per fora, com per dins, tot i que per dins, té una decoració, una mica kish. Com que allotjar-nos a l’hotel estava fora de les nostres possibilitats, el que sí que vam fer va ser encarregar taula per anar-hi a dinar. D’altre manera no l’hauríem pogut visitar, doncs les mesures de seguretat per entrar són molt grans. Et pot encarregar per internet. Fins i tot, val la pena, doncs la demanda és bastant alta. I la veritat és que vam gaudir de debò del dinar i de les vistes des de l’últim pis del Burj Al Arab.

 Imatge

Imatge

DESERT

Una excursió clàssica des de Dubai és anar a les dunes del Desert de Dubai a veure-hi la posta de sol.  Després de passar-se una bona estona pujant i baixant dunes amb un 4×4, gaudeixes de la posta de sol i després, pots anar a sopar en un campament. Si vols pots pujar a camell o anar amb quad. També hi ha espectacles de dansa del ventre, es pot fumar amb shisa o tatuar-se amb henna.

Imatge

ABU DHABI

Una altre excursió clàssica és anar fins a l’emirat veí. Abu Dhabi és encara més ric que Dubai, tot i que la febre constructora no ha estat tan gran. El que més ens va impresionar és la mesquita del Sheik Zhayed, una de les més boniques que em vist mai, i probablement, la més cara. No s’ha escatimat en gastos i s’han portat els materials més luxosos de tot el món per tal de fer aquesta increïble obra d’art. A Abu Dhabi vam donar una bona volta per la corniche, on vam veure més cotxes de luxe que es puguin veure a Catalunya en 100 anys, vam entrar en algun immens centre comercial , també amb pista de patinatge interior o vam entrar a l’Hotel Emirates Palace, diuen que el més luxós del món.

Imatge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: